Gandhituin wordt Vredestuin Noord

De Gandhituin krijgt een reorganisatie. Als één van de eerste zelfbeheer-stadslandbouwprojecten in Rotterdam is de Gandhituin een zeer leerzaam sociaal experiment gebleken. Ook bij het jongere zusje, de Vredestuin, heeft de praktijk van het gezamenlijk tuinieren de afgelopen jaren veel mooie en belangrijke inzichten opgeleverd. De successen van de Vredestuin willen we ook bij de Gandhituin toepassen met een nieuwe start: een nieuwe manier van (zelf-)organisatie, een nieuwe tuininrichting, het aanboren van nieuwe netwerken. De tuin gaat een meer innige samenwerking aan met de Vredestuin. Om deze reorganisatie en samenwerking kracht bij te zetten wordt de Gandhituin omgedoopt tot Vredestuin Noord.

De stichting achter de twee tuinen, Stichting Vredestuin, blijft zich onverminderd inzetten voor haar doelen en uitgangspunten. Op de tuin brengen we de principes van een geweldloze economie in de praktijk. We verbouwen voor behoeften en sluiten niemand uit.

De komende maanden werken we aan de nieuwe start zodat we aan het begin van het tuinierseizoen weer uit de startblokken kunnen. Houdt de ontwikkelingen in de gaten op de website van Stichting Vredestuin: www.vredestuin.org.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s